In totaal zijn er in deze vakantiemaand 98.217 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet waarmee de stand tot en met eind augustus weer ruim boven de 1,5 miljoen staat. Van de thuisspelers blijft vooral Renault het uitstekend doen met over augustus weer een plus van ruim elf procent. ‘Stalgenoot’ Dacia heeft de stijgende lijn ook weer flink te pakken want dat verkocht afgelopen maand zelfs 36 procent meer auto’s dan een jaar eerder. Aan de andere kant doen de PSA-merken het een stuk slechter. Citroën zag de verkopen zelfs met ruim vijf procent dalen terwijl Peugeot met vijf procent groei ook onder het gemiddelde van de markt blijft. Elders op de lijst doen vooral de merken uit de Fiat-Chrysler groep, met uitzondering van Lancia, het uitstekend.

De autofederatie CCFA meldt verder dat er aan kleine bestelauto’s 17 procent meer werden verkocht dan in augustus 2015. Bij de wat grotere bestelauto’s komt de groei uit op ruim acht procent terwijl de markt voor vrachtwagens er uitstekend bij ligt met 21 procent groei vergeleken bij vorig jaar.