Tesla in geldnood door zonnepanelen

Tesla zal voor het eind van dit jaar opnieuw geld moeten ophalen bij investeerders. Niet alleen draait Tesla zelf er honderden miljoenen door, ook ligt de geplande overname van Solar City de jonge autobouwer zwaar op de maag.

Tesla moet nog dit kwartaal 422 miljoen dollar betalen aan obligatiehouders. Bovendien heeft het bedrijf nog steeds veel geld nodig om de productie op te voeren en het nieuwe Model 3 verder voor te bereiden. Om die redenen is voor eind 2016 een nieuwe kapitaalinjectie nodig, heeft de autofabrikant aan de beurs laten weten. Dat volgt dan op een aandelenemissie in de afgelopen maanden die al 1,7 miljard dollar heeft binnen gebracht.

De informatie heeft te maken met de fusie met Solar City, een fabrikant van zonnepanelen die net als Tesla grotendeels in handen is van Elon Musk. Recent hebben 15 grote investeerders bedankt voor de eer om nieuw geld in Solar City te pompen vanwege de onduidelijkheid rond de fusieplannen. Het bedrijf heeft echter wel nog altijd grote bedragen nodig om overeind te blijven. Solar City heeft inmiddels nog maar 142 miljoen dollar op de bank terwijl dat vorig jaar rond deze tijd nog 421 miljoen was. Inmiddels hebben Musk zelf en zijn neven Lyndon en Peter Rive die Solar City leiden eigen geld gepompt in het zonnepanelenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla in geldnood door zonnepanelen - Automobielmanagement.nl

Tesla in geldnood door zonnepanelen

Tesla zal voor het eind van dit jaar opnieuw geld moeten ophalen bij investeerders. Niet alleen draait Tesla zelf er honderden miljoenen door, ook ligt de geplande overname van Solar City de jonge autobouwer zwaar op de maag.

Tesla moet nog dit kwartaal 422 miljoen dollar betalen aan obligatiehouders. Bovendien heeft het bedrijf nog steeds veel geld nodig om de productie op te voeren en het nieuwe Model 3 verder voor te bereiden. Om die redenen is voor eind 2016 een nieuwe kapitaalinjectie nodig, heeft de autofabrikant aan de beurs laten weten. Dat volgt dan op een aandelenemissie in de afgelopen maanden die al 1,7 miljard dollar heeft binnen gebracht.

De informatie heeft te maken met de fusie met Solar City, een fabrikant van zonnepanelen die net als Tesla grotendeels in handen is van Elon Musk. Recent hebben 15 grote investeerders bedankt voor de eer om nieuw geld in Solar City te pompen vanwege de onduidelijkheid rond de fusieplannen. Het bedrijf heeft echter wel nog altijd grote bedragen nodig om overeind te blijven. Solar City heeft inmiddels nog maar 142 miljoen dollar op de bank terwijl dat vorig jaar rond deze tijd nog 421 miljoen was. Inmiddels hebben Musk zelf en zijn neven Lyndon en Peter Rive die Solar City leiden eigen geld gepompt in het zonnepanelenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding