Dat is volledig te danken aan fleet-aankopen die met zeven procent zijn toegenomen. De particuliere markt lijkt te stagneren met vorige maand een bescheiden daling met 0,2 procent vergeleken met augustus 2015.

Volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) profiteerden vooral de fleeteigenaren van aantrekkelijke financieringen en kortingen. De Britse autokoepel meldt verder dat de verkoop van elektrische en hybride voertuigen in de lift blijft. Vorige maand werden er daarvan 2.500 geregistreerd, bijna een derde meer dan een jaar eerder, waarmee het marktaandeel van alternatieve brandstof is opgelopen tot 2,4 procent. Verder moet diesel ook bij de Britten langzamerhand wat terrein prijs geven. Het marktaandeel daarvan kwam afgelopen maand uit op 47,3 procent vergeleken bij 48,9 procent vorig jaar augustus.