Zeker 100.000 auto’s vernield bij overstromingen VS

Bij de ernstige overstromingen in de Amerikaanse staat Louisiana zijn zeker 100.000 auto’s verloren gegaan. Meer dan 60 dealers zijn volledig onder water komen te staan waarbij de voorraad aan nieuwe auto’s en occasions vaak volledig is vernield.

Het National Insurance Crime Bureau meldt daarnaast dat ook honderden auto’s van particulieren of bedrijven als afgeschreven beschouwd moeten worden. Volgens het bureau is de schade aan voertuigen vele malen groter dan oorspronkelijk gedacht.

Om latere problemen en fraude te voorkomen, wordt door de verzekering uitbetaalde waterschade in de officiële database van auto’s in de Staat vermeld. Voor auto’s die niet meer te herstellen zijn, wordt een ‘certificate for destruction’ uitgereikt.

De rivieren in en rond de Amerikaanse staat traden buiten hun oevers nadat er met dan 600 mm regen was gevallen in drie dagen tijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zeker 100.000 auto’s vernield bij overstromingen VS - Automobielmanagement.nl

Zeker 100.000 auto’s vernield bij overstromingen VS

Bij de ernstige overstromingen in de Amerikaanse staat Louisiana zijn zeker 100.000 auto’s verloren gegaan. Meer dan 60 dealers zijn volledig onder water komen te staan waarbij de voorraad aan nieuwe auto’s en occasions vaak volledig is vernield.

Het National Insurance Crime Bureau meldt daarnaast dat ook honderden auto’s van particulieren of bedrijven als afgeschreven beschouwd moeten worden. Volgens het bureau is de schade aan voertuigen vele malen groter dan oorspronkelijk gedacht.

Om latere problemen en fraude te voorkomen, wordt door de verzekering uitbetaalde waterschade in de officiële database van auto’s in de Staat vermeld. Voor auto’s die niet meer te herstellen zijn, wordt een ‘certificate for destruction’ uitgereikt.

De rivieren in en rond de Amerikaanse staat traden buiten hun oevers nadat er met dan 600 mm regen was gevallen in drie dagen tijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding