Beide partijen hebben daartoe in Wolfsburg een ‘memorandum of understanding’ ondertekend. De bedrijven gaan praten over de mogelijkheden voor nieuwe joint-ventures en samenwerken bij onderzoek en ontwikkeling, productie, verkoop en mobiliteitsdiensten rond voertuigen op nieuwe energie.

"Omdat we voorop willen lopen bij e-mobiliteit onderzoekt Volkswagen Groep alle opties van een nauw en wederzijds voordelig partnerschap met JAC. We geloven dat deze samenwerking niet alleen onze beide bedrijven ten goede komt maar ook grote waarde biedt voor onze klanten, een gezond milieu en de Chinese maatschappij in het algemeen," zegt bestuursvoorzitter Matthias Müller van Volkswagen AG. Zijn collega An Jin hoopt vooral ‘Chinese klanten zeer kosten efficiënte batterij-aangedreven elektrische voertuigen te kunnen bieden’. "Dat kan je een ‘Creating Together’ model noemen dat beide voordelen oplevert en een win-win situatie betekent."

JAC produceerde in de eerste helft van dit jaar 333.639 voertuigen, van zware vrachtauto’s tot sedans en SUV’s. De onderneming verkocht daarbij 261 procent meer auto’s op alternatieve energie dan een jaar eerder. JAC bouwt ook onderdelen zoals chassis, versnellingsbakken, motoren en assen.