Peugeot/Citroën speelt op die trend in door auto’s aan te bieden die ‘Made in France’ zijn. Dat betekent in de praktijk dat de eindassemblage in een Franse fabriek heeft plaatsgevonden en dat minstens 50 procent van de waarde in Frankrijk is gerealiseerd. Dat dat allemaal inderdaad zo is, wordt gecontroleerd door certificeringsbureau Veritas.

Het label ‘Origine France’, dat je daarmee kunt verdienen, staat al op 12 bestel- en personenwagens van de groep. Daar komen nu nog eens vier nieuwe bestelwagens bij, de Peugeot Expert en Traveller en de Citroën Jumpy en SpaceTourer. "Dat onderschrijft de industriële verankering van Groupe PSA als eerste autoproducent van Frankrijk," stelt PSA, dat sinds vorig jaar voor een flink deel in handen is van de Franse staat. Met die auto’s hoopt moederbedrijf PSA overigens ook haar positie als marktleider voor kleine bestelwagens in Europa verder te versterken.