Jaguar investeert 120 mln. in Britse fabriek

Jaguar Land Rover gaat nog eens een kleine 120 miljoen euro investeren in haar fabriek in het Engelse Castle Bromwich om daar de Jaguar XE te kunnen bouwen.

Jaguar investeert 120 mln. in Britse fabriek

Deze kapitaalinjectie betekent dat de fabriek bij Birmingham, die in 2008 met sluiting werd bedreigd, weer alle sport- en saloons van Jaguar van de band laat rollen.

De XE, waar volgens Jaguar enorm veel vraag naar is, wordt momenteel gebouwd in de andere Britse fabriek van de groep in Solihull. JLR gaat nu in haar tweede fabriek in de West Midlands nieuwe productie- en assemblagelijnen installeren om de XE geleidelijk aan te verplaatsen. De autobouwer, eigendom van het Indiase Tata, heeft daarmee de laatste jaren meer dan 650 miljoen euro in Castle Bromwich en Solihull geïnvesteerd.

Directeur productie Wolfgang Stadler: ‘’De grote investeringen om twee ‘centres of excellence’ te creëren voor de fabricage van aluminium auto’s was opzettelijk. Het biedt ons de flexibiliteit om snel te reageren op de consumentenvraag naar onze groeiende reeks producten."

Jaguar investeert 120 mln. in Britse fabriek - Automobielmanagement.nl

Jaguar investeert 120 mln. in Britse fabriek

Jaguar Land Rover gaat nog eens een kleine 120 miljoen euro investeren in haar fabriek in het Engelse Castle Bromwich om daar de Jaguar XE te kunnen bouwen.

Jaguar investeert 120 mln. in Britse fabriek

Deze kapitaalinjectie betekent dat de fabriek bij Birmingham, die in 2008 met sluiting werd bedreigd, weer alle sport- en saloons van Jaguar van de band laat rollen.

De XE, waar volgens Jaguar enorm veel vraag naar is, wordt momenteel gebouwd in de andere Britse fabriek van de groep in Solihull. JLR gaat nu in haar tweede fabriek in de West Midlands nieuwe productie- en assemblagelijnen installeren om de XE geleidelijk aan te verplaatsen. De autobouwer, eigendom van het Indiase Tata, heeft daarmee de laatste jaren meer dan 650 miljoen euro in Castle Bromwich en Solihull geïnvesteerd.

Directeur productie Wolfgang Stadler: ‘’De grote investeringen om twee ‘centres of excellence’ te creëren voor de fabricage van aluminium auto’s was opzettelijk. Het biedt ons de flexibiliteit om snel te reageren op de consumentenvraag naar onze groeiende reeks producten."