BMW breekt opnieuw verkooprecords

Voor BMW is augustus opnieuw een recordmaand geweest. Wereldwijd werden er 165.431 nieuwe auto’s en motorfietsen verkocht, dat is 5,7 procent meer dan in augustus 2015. Mini deed het daarbij ’t beste met een groei van ruim tien procent. Over de eerste acht maanden staat de stand nu op 1.508.659, een toename met 5,5 procent en de eerste keer dat BMW in die periode meer dan 1,5 miljoen auto’s weet af te zetten.

In die periode tot september kon BMW al 34.664 elektrische auto’s afleveren, dat is meer dan in heel 2015. Van de BMW i3, waarvan in juli een nieuwe versie werd gelanceerd met een groter bereik, werden er de afgelopen maand 2.848 verkocht. ‘’Onze elektrische modellen blijken ontzettend populair,” zegt salesdirecteur dr. Ian Robertson dan ook.

 BMW zelf kwam in augustus met 142.554 auto’s vijf procent hoger uit. Vooral de BMW X1 en de X3 doen het uitstekend. Mini kwam uit op een groei van 10,3 procent naar 22.575 auto’s, met de Clubman als topper.

Geografisch gezien kwamen BMW en Mini samen in China op een groei van ruim negen procent terwijl Europa een plus van ruim zes procent neerzette. In de Verenigde Staten, waar de automarkt lijkt af te koelen, moesten de beide merken samen echter genoegen nemen met ruim vier procent lagere verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW breekt opnieuw verkooprecords - Automobielmanagement.nl

BMW breekt opnieuw verkooprecords

Voor BMW is augustus opnieuw een recordmaand geweest. Wereldwijd werden er 165.431 nieuwe auto’s en motorfietsen verkocht, dat is 5,7 procent meer dan in augustus 2015. Mini deed het daarbij ’t beste met een groei van ruim tien procent. Over de eerste acht maanden staat de stand nu op 1.508.659, een toename met 5,5 procent en de eerste keer dat BMW in die periode meer dan 1,5 miljoen auto’s weet af te zetten.

In die periode tot september kon BMW al 34.664 elektrische auto’s afleveren, dat is meer dan in heel 2015. Van de BMW i3, waarvan in juli een nieuwe versie werd gelanceerd met een groter bereik, werden er de afgelopen maand 2.848 verkocht. ‘’Onze elektrische modellen blijken ontzettend populair,” zegt salesdirecteur dr. Ian Robertson dan ook.

 BMW zelf kwam in augustus met 142.554 auto’s vijf procent hoger uit. Vooral de BMW X1 en de X3 doen het uitstekend. Mini kwam uit op een groei van 10,3 procent naar 22.575 auto’s, met de Clubman als topper.

Geografisch gezien kwamen BMW en Mini samen in China op een groei van ruim negen procent terwijl Europa een plus van ruim zes procent neerzette. In de Verenigde Staten, waar de automarkt lijkt af te koelen, moesten de beide merken samen echter genoegen nemen met ruim vier procent lagere verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding