In die periode tot september kon BMW al 34.664 elektrische auto’s afleveren, dat is meer dan in heel 2015. Van de BMW i3, waarvan in juli een nieuwe versie werd gelanceerd met een groter bereik, werden er de afgelopen maand 2.848 verkocht. ‘’Onze elektrische modellen blijken ontzettend populair,” zegt salesdirecteur dr. Ian Robertson dan ook.

 BMW zelf kwam in augustus met 142.554 auto’s vijf procent hoger uit. Vooral de BMW X1 en de X3 doen het uitstekend. Mini kwam uit op een groei van 10,3 procent naar 22.575 auto’s, met de Clubman als topper.

Geografisch gezien kwamen BMW en Mini samen in China op een groei van ruim negen procent terwijl Europa een plus van ruim zes procent neerzette. In de Verenigde Staten, waar de automarkt lijkt af te koelen, moesten de beide merken samen echter genoegen nemen met ruim vier procent lagere verkopen.