Ghosn: ‘Talent wordt betaald in de autowereld’

“Talent, de verworven ervaring, uniek zijn, dat wordt betaald in de autowereld.” Dat hield Carlos Ghosn, topman van Renault en Nissan, studenten voor toen die hem tijdens een lezing over globalisering kritische vragen stelden over zijn torenhoge inkomen.

Eén van de studenten noemde zijn salaris ‘van een symbolische gewelddadigheid’ maar Ghosn wuifde die kritiek snel weg: "Als je goed bent, dan krijg je daar ook naar betaald. Het gaat niet over ‘eerlijk’ in een veeleisende en globaliserende wereld, het gaat er in de eerste plaats om prestaties neer te zetten. En om tot prestaties te komen moet je eerst over menselijk talent beschikken."

De hoge vergoedingen die Ghosn ontvangt staan al tijden zwaar ter discussie. Bij Renault alleen al kwamen zijn totale inkomsten over 2015 uit op 7,25 miljoen euro en daar komt dan nog 9 miljoen van Nissan bij. Dit voorjaar wezen de aandeelhouders van Renault het beloningsvoorstel af maar besloot het bestuur er toch mee door te gaan. Wel is afgesproken dat Ghosn dit jaar in ieder geval bij Renault minder zal vangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Waarom kijkt hij dan nog zo boos? Zou wel blij mogen zijn toch….

Geplaatst door: Max op
Ghosn: ‘Talent wordt betaald in de autowereld’ - Automobielmanagement.nl

Ghosn: ‘Talent wordt betaald in de autowereld’

“Talent, de verworven ervaring, uniek zijn, dat wordt betaald in de autowereld.” Dat hield Carlos Ghosn, topman van Renault en Nissan, studenten voor toen die hem tijdens een lezing over globalisering kritische vragen stelden over zijn torenhoge inkomen.

Eén van de studenten noemde zijn salaris ‘van een symbolische gewelddadigheid’ maar Ghosn wuifde die kritiek snel weg: "Als je goed bent, dan krijg je daar ook naar betaald. Het gaat niet over ‘eerlijk’ in een veeleisende en globaliserende wereld, het gaat er in de eerste plaats om prestaties neer te zetten. En om tot prestaties te komen moet je eerst over menselijk talent beschikken."

De hoge vergoedingen die Ghosn ontvangt staan al tijden zwaar ter discussie. Bij Renault alleen al kwamen zijn totale inkomsten over 2015 uit op 7,25 miljoen euro en daar komt dan nog 9 miljoen van Nissan bij. Dit voorjaar wezen de aandeelhouders van Renault het beloningsvoorstel af maar besloot het bestuur er toch mee door te gaan. Wel is afgesproken dat Ghosn dit jaar in ieder geval bij Renault minder zal vangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Waarom kijkt hij dan nog zo boos? Zou wel blij mogen zijn toch….

Geplaatst door: Max op