Dat meldt het Duitse Verband der Automobilindustrie in een overzicht van de internationale automarkten. Het VDA voorspelt daarbij dat de Amerikaanse autoverkopen over heel 2016 op een lichte min uit zullen komen. China kwam daarentegen, zoals gemeld, met 1.750.700 auto’s op een groei van rond de 30 procent uit. Op grond daarvan heeft het VDA haar prognose voor de Chinese automarkt voor heel 2016 opgetrokken naar een groei van 10 procent.

De twee grote ‘zorgenlanden’ doen het nog steeds geen haar beter. In Rusland werden er in augustus niet meer dan 113.700 nieuwe auto’s aan de man gebracht, weer 18 procent minder dan een jaar eerder. De neergang lijkt zich daarmee te versnellen want over de eerste acht maanden komt de daling uit op een kleine 15 procent. Brazilië doet het even slecht met 11 procent lagere verkopen in de afgelopen maand en een klap van 23 procent over de periode tot eind augustus. India laat daarentegen weer een positief beeld zien want daar kwamen de autoverkopen over augustus bijna 17 procent hoger uit. Met 258.700 stuks blijft er in dit miljardenland overigens nog ruim potentieel voor een verdere sterke groei van de automarkt.