Fransen willen niet af van eigen auto

80 procent van de Fransen wil graag een eigen auto houden. Vrijwel allemaal gebruiken ze die auto ook regelmatig, vaak zelfs elke dag, voor hun verplaatsingen.

Dat blijkt uit een enquête onder vierduizend personen door het Franse onderzoeksbureau Obsoco. Voor 8 op de 10 Fransen is de eigen auto het favoriete vervoermiddel. Ondanks alle verhalen over autodelen wordt de eigen auto, althans in Frankrijk, juist steeds meer gebruikt. Ook jongeren blijven trouw aan de auto en willen er graag zo snel mogelijk zelf één hebben.

Wel is het zo dat het autogebruik in de grote stadsagglomeraties met goed openbaar vervoer op een lager niveau ligt dan op het platteland. ‘’Veel ondervraagden vereenzelvigen hun auto met autonomie en vrijheid,” zegt Obsoco. Dat de Fransen gemiddeld één jaar van hun leven kwijt zijn aan het zoeken naar een parkeerplaats, mag volgens het bureau de autopret niet drukken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fransen willen niet af van eigen auto - Automobielmanagement.nl

Fransen willen niet af van eigen auto

80 procent van de Fransen wil graag een eigen auto houden. Vrijwel allemaal gebruiken ze die auto ook regelmatig, vaak zelfs elke dag, voor hun verplaatsingen.

Dat blijkt uit een enquête onder vierduizend personen door het Franse onderzoeksbureau Obsoco. Voor 8 op de 10 Fransen is de eigen auto het favoriete vervoermiddel. Ondanks alle verhalen over autodelen wordt de eigen auto, althans in Frankrijk, juist steeds meer gebruikt. Ook jongeren blijven trouw aan de auto en willen er graag zo snel mogelijk zelf één hebben.

Wel is het zo dat het autogebruik in de grote stadsagglomeraties met goed openbaar vervoer op een lager niveau ligt dan op het platteland. ‘’Veel ondervraagden vereenzelvigen hun auto met autonomie en vrijheid,” zegt Obsoco. Dat de Fransen gemiddeld één jaar van hun leven kwijt zijn aan het zoeken naar een parkeerplaats, mag volgens het bureau de autopret niet drukken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding