Overname SolarCity door Tesla stuit op problemen

De toch al problematische overname van de fabrikant van zonnepanelen SolarCity door autobouwer Tesla, beide geesteskinderen én deels eigendom van Elon Musk, loopt waarschijnlijk vertraging op doordat andere aandeelhouders naar de rechter zijn gestapt.

Tesla verder onder vuur om zonnepanelen

Volgens de bij een rechtbank in Delaware ingediende klachten hebben de bestuurders van Tesla en SolarCity hun taken rond de fusie verzaakt. De rechter kan nu de verdere procedure rond de overname stil zetten zolang de zaak in behandeling is. De geplande acquisitie van het ene Musk-bedrijf door het andere Musk-bedrijf is door Musk zelf aangekondigd maar werd daarna in bijzonder korte tijd door de bestuursraad van beide bedrijven bevestigd.

Koersval op Wall Street 

De koers van Tesla op Wall Street is sinds de aankondiging van de omstreden fusie al met 11 procent ingezakt.

Overname SolarCity door Tesla stuit op problemen - Automobielmanagement.nl

Overname SolarCity door Tesla stuit op problemen

De toch al problematische overname van de fabrikant van zonnepanelen SolarCity door autobouwer Tesla, beide geesteskinderen én deels eigendom van Elon Musk, loopt waarschijnlijk vertraging op doordat andere aandeelhouders naar de rechter zijn gestapt.

Tesla verder onder vuur om zonnepanelen

Volgens de bij een rechtbank in Delaware ingediende klachten hebben de bestuurders van Tesla en SolarCity hun taken rond de fusie verzaakt. De rechter kan nu de verdere procedure rond de overname stil zetten zolang de zaak in behandeling is. De geplande acquisitie van het ene Musk-bedrijf door het andere Musk-bedrijf is door Musk zelf aangekondigd maar werd daarna in bijzonder korte tijd door de bestuursraad van beide bedrijven bevestigd.

Koersval op Wall Street 

De koers van Tesla op Wall Street is sinds de aankondiging van de omstreden fusie al met 11 procent ingezakt.