Uber opent kantoor in Detroit

Uber gaat een eigen vestiging openen in Detroit, het hart van de Amerikaanse auto-industrie. De taxirit-onderneming wil daar meer samenwerken met de ‘aloude’ autofabrikanten bij de verdere ontwikkelingen in de wereld van de mobiliteit.

"Wij hebben geen belangstelling om zelf auto’s te bouwen of andere hardware te creëren. In plaats daarvan willen we samenwerken met bestaande partijen in de keten om de plannen voor de toekomst van het lichte transport verder uit te werken," zegt Sherif Marakby, die onlangs door Uber is aangetrokken om het wereldwijde voertuigenprogramma te managen.

Marakby werkte tot eerder dit jaar bij Ford, dat zijn hoofdvestiging heeft in Dearborn, een ‘buitenwijk’ van Detroit. Uber is vorige week begonnen met autonoom rijdende taxi’s in Pittsburgh waarvoor het in eerste instantie een aantal Ford Fusions heeft ingezet.

De taxirit-gigant heeft daarnaast ook een alliantie gesloten met Volvo Cars voor de ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Uber opent kantoor in Detroit - Automobielmanagement.nl

Uber opent kantoor in Detroit

Uber gaat een eigen vestiging openen in Detroit, het hart van de Amerikaanse auto-industrie. De taxirit-onderneming wil daar meer samenwerken met de ‘aloude’ autofabrikanten bij de verdere ontwikkelingen in de wereld van de mobiliteit.

"Wij hebben geen belangstelling om zelf auto’s te bouwen of andere hardware te creëren. In plaats daarvan willen we samenwerken met bestaande partijen in de keten om de plannen voor de toekomst van het lichte transport verder uit te werken," zegt Sherif Marakby, die onlangs door Uber is aangetrokken om het wereldwijde voertuigenprogramma te managen.

Marakby werkte tot eerder dit jaar bij Ford, dat zijn hoofdvestiging heeft in Dearborn, een ‘buitenwijk’ van Detroit. Uber is vorige week begonnen met autonoom rijdende taxi’s in Pittsburgh waarvoor het in eerste instantie een aantal Ford Fusions heeft ingezet.

De taxirit-gigant heeft daarnaast ook een alliantie gesloten met Volvo Cars voor de ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding