Chinees haalt miljard dollar op voor EV’s

De Chinese miljardair Jia Yueting, oprichter van het in eigen land bekende LeEco, heeft bij investeerders 1,08 miljard dollar opgehaald voor de ontwikkeling van een nieuwe elektrische auto. Jia heeft ook al een prototype laten zien, dat opvallend veel weg heeft van de Batmobile.

Chinees haalt miljard dollar op voor EV’s

LeEco is daarmee een van de vele start-up’s, in China en elders in de wereld die zich richten op elektrische auto’s of andere alternatieve aandrijfbronnen. Eerder al kondigde Freeman Shen, een vroegere topman van Geely, aan meer dan een miljard dollar beschikbaar te hebben voor een concurrent van Tesla. Beiden zullen zich in eigen land binnenkort wel moeten houden aan de door de regering aangekondigde strengere regels voor auto’s.

Dichter bij huis lijken de plannen voor een elektrische auto van de Britse stofzuigerfabrikant Dyson ook concreter te worden. Dyson heeft in ieder geval Ian Minards, directeur productontwikkeling bij Aston Martin, aangetrokken om het projectteam te versterken. Dyson wil dat zelf niet bevestigen maar Minards heeft wel zijn Linkedin profiel aangepast. Eerder dit jaar deelde de Britse regering terloops mee dat het een flinke subsidie had verstrekt aan Dyson om een nieuwe op batterijen lopende elektrische auto op de markt te brengen.

Bekijk onderstaand de promovideo voor de LeEco conceptcar. 

Chinees haalt miljard dollar op voor EV’s - Automobielmanagement.nl

Chinees haalt miljard dollar op voor EV’s

De Chinese miljardair Jia Yueting, oprichter van het in eigen land bekende LeEco, heeft bij investeerders 1,08 miljard dollar opgehaald voor de ontwikkeling van een nieuwe elektrische auto. Jia heeft ook al een prototype laten zien, dat opvallend veel weg heeft van de Batmobile.

Chinees haalt miljard dollar op voor EV’s

LeEco is daarmee een van de vele start-up’s, in China en elders in de wereld die zich richten op elektrische auto’s of andere alternatieve aandrijfbronnen. Eerder al kondigde Freeman Shen, een vroegere topman van Geely, aan meer dan een miljard dollar beschikbaar te hebben voor een concurrent van Tesla. Beiden zullen zich in eigen land binnenkort wel moeten houden aan de door de regering aangekondigde strengere regels voor auto’s.

Dichter bij huis lijken de plannen voor een elektrische auto van de Britse stofzuigerfabrikant Dyson ook concreter te worden. Dyson heeft in ieder geval Ian Minards, directeur productontwikkeling bij Aston Martin, aangetrokken om het projectteam te versterken. Dyson wil dat zelf niet bevestigen maar Minards heeft wel zijn Linkedin profiel aangepast. Eerder dit jaar deelde de Britse regering terloops mee dat het een flinke subsidie had verstrekt aan Dyson om een nieuwe op batterijen lopende elektrische auto op de markt te brengen.

Bekijk onderstaand de promovideo voor de LeEco conceptcar.