Tesla mag auto’s niet direct aan consument verkopen

Tesla sleept de Amerikaanse staat Michigan voor de rechter omdat het daar auto’s niet direct aan de klant mag verkopen maar altijd een dealer in moet schakelen. Tesla heeft, om aan de staatswetten te voldoen, een aanvraag ingediend om zelf een vergunning als autodealer te krijgen maar dat is verworpen.

Tesla wil daarmee ‘haar rechten uit de Grondwet bevestigen om haar veel-geroemde, elektrische auto’s te verkopen en te onderhouden.’ Michigan heeft twee jaar geleden expres de wet rond de franchising in de autosector verscherpt waarmee Tesla’s systeem om rechtstreeks aan de klant te verkopen onmogelijk wordt gemaakt. "We proberen nu al twee jaar om in Michigan wetgeving te krijgen die eerlijk is voor iedereen en de consument ten goede zou komen. Autodealers een monopolie geven op het verkopen van auto’s is misschien wel goed voor hen maar niet voor de klanten." De autofabrikant wil een aantal hoge functionarissen uit de staatsregering voor verhoor oproepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla mag auto’s niet direct aan consument verkopen - Automobielmanagement.nl

Tesla mag auto’s niet direct aan consument verkopen

Tesla sleept de Amerikaanse staat Michigan voor de rechter omdat het daar auto’s niet direct aan de klant mag verkopen maar altijd een dealer in moet schakelen. Tesla heeft, om aan de staatswetten te voldoen, een aanvraag ingediend om zelf een vergunning als autodealer te krijgen maar dat is verworpen.

Tesla wil daarmee ‘haar rechten uit de Grondwet bevestigen om haar veel-geroemde, elektrische auto’s te verkopen en te onderhouden.’ Michigan heeft twee jaar geleden expres de wet rond de franchising in de autosector verscherpt waarmee Tesla’s systeem om rechtstreeks aan de klant te verkopen onmogelijk wordt gemaakt. "We proberen nu al twee jaar om in Michigan wetgeving te krijgen die eerlijk is voor iedereen en de consument ten goede zou komen. Autodealers een monopolie geven op het verkopen van auto’s is misschien wel goed voor hen maar niet voor de klanten." De autofabrikant wil een aantal hoge functionarissen uit de staatsregering voor verhoor oproepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding