VW hoopt in de herfst van volgend jaar alle betrokken auto’s ‘gerepareerd’ te hebben. Ook worden alle eigenaren van die diesels nog voor het eind van dit jaar geïnformeerd over de procedure en het daarbij te volgen tijdpad.

Dat heeft Francisco Garcia Sanz, lid van de raad van bestuur van VW, geschreven aan Europees commissaris Vera Jourova, onthult de Financial Times. Jourova zit VW voortdurend op de hielen omdat het Europese klanten niet voldoende zou informeren. Bovendien eist de commissaris dat VW haar klanten in Europa net zo’n schadevergoeding biedt als Amerikanen krijgen. VW schrijft haar nu terug dat het Brussel binnen een paar dagen een schriftelijk actieplan zal sturen. Ook belooft de autobouwer dat er een veeltalige website komt voor eigenaren van de gewraakte diesels. Jourova noemt het ‘een stap vooruit’ dat VW een nadrukkelijk tijdpad voor de terugroepactie noemt. "Een jaar na het schandaal wordt het tijd dat VW haar zaken op orde heeft."