Bundestag verdubbelt termijn EV-subsidie

De Bundestag, de Duitse ‘Tweede Kamer’, heeft de subsidieregeling voor de aankoop van elektrische auto’s met terugwerkende kracht tot 1 juli dit jaar goedgekeurd.

Het parlement heeft tegelijk besloten de regeling niet vijf maar tien jaar te laten duren. Voor de subsidie komen niet alleen nieuwe elektrische auto’s in aanmerking maar ook auto’s die op elektrische aandrijving worden omgebouwd.

In de door de Bundestag goedgekeurde wet staan ook maatregelen om de infrastructuur voor oplaadplaatsen sterk te verbeteren. In dat kader kunnen bedrijven in de toekomst in aanmerking komen voor belastingvoordelen als ze faciliteiten bieden waarmee werknemers hun elektrische auto’s tijdens het werken kunnen opladen. De betrokken wet moet nog wel worden goedgekeurd door de Bundesrat.

De Duitse regering wil dat er in 2020 al een miljoen elektrische auto’s op de wegen rondrijden. Dat doel lijkt voorlopig nog ver weg want begin dit jaar telde Duitsland niet meer dan 25.500 elektrische en 130.000 hybride personenauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bundestag verdubbelt termijn EV-subsidie - Automobielmanagement.nl

Bundestag verdubbelt termijn EV-subsidie

De Bundestag, de Duitse ‘Tweede Kamer’, heeft de subsidieregeling voor de aankoop van elektrische auto’s met terugwerkende kracht tot 1 juli dit jaar goedgekeurd.

Het parlement heeft tegelijk besloten de regeling niet vijf maar tien jaar te laten duren. Voor de subsidie komen niet alleen nieuwe elektrische auto’s in aanmerking maar ook auto’s die op elektrische aandrijving worden omgebouwd.

In de door de Bundestag goedgekeurde wet staan ook maatregelen om de infrastructuur voor oplaadplaatsen sterk te verbeteren. In dat kader kunnen bedrijven in de toekomst in aanmerking komen voor belastingvoordelen als ze faciliteiten bieden waarmee werknemers hun elektrische auto’s tijdens het werken kunnen opladen. De betrokken wet moet nog wel worden goedgekeurd door de Bundesrat.

De Duitse regering wil dat er in 2020 al een miljoen elektrische auto’s op de wegen rondrijden. Dat doel lijkt voorlopig nog ver weg want begin dit jaar telde Duitsland niet meer dan 25.500 elektrische en 130.000 hybride personenauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding