In de Japanse fabrieken rolden er 214.772 nieuwe auto’s van de band, inclusief complete ‘kits’ die elders in de wereld worden geassembleerd, terwijl Toyota in haar buitenlandse fabrieken 489.497 nieuwe personenauto’s bouwde. De Japanse productie lag daarmee 12,5 procent meer dan in augustus 2015, die elders in de wereld 13,5 procent hoger.

Bij dochtermerk Daihatsu kwam de Japanse productie op rond de 40.000 eenheden, een derde meer dan een jaar eerder. Naast dat al bouwt Toyota maandelijks ook nog zo’n 25.000 vrachtauto’s en bussen waarvan rond de helft in Japan zelf wordt verkocht en de rest bestemd is voor de export.
Toyota ziet ook de verkopen op de Japanse markt weer fors toenemen. In augustus werden er meer 101.464 stuks op jaarbasis ruim16 procent meer personenauto’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding