Volkswagen betaalt VS-dealers 1,85 miljoen

Volkswagen gaat haar 652 dealers in de Verenigde Staten ieder gemiddeld 1,85 miljoen dollar uitbetalen voor de schade die ze hebben geleden door dieselgate. Bovendien is VW bereid de dieselauto’s die niet verkocht zijn wegens dieselgate terug te nemen.

Ook heeft VW de dealers extra voordelen toegezegd om de verliezen te compenseren. Zo krijgen sommige dealers die fors hebben geïnvesteerd in een nieuwe showroom omdat ze juist verwacht hadden dat VW meer auto’s zou verkopen daar ook een vergoeding voor.

De rekening voor dit deel van dieselgate komt daarmee op zo’n 1,21 miljard dollar. Dat bedrag komt boven op de 14,7 miljard aan schadevergoedingen en boetes die VW eerder met de Amerikaanse autoriteiten heeft afgesproken.

Het akkoord is ter goedkeuring voorgelegd aan de rechtbank van San Francisco. VW had de dealers al toegezegd dat ze compensatie zouden ontvangen maar had nog geen bedragen bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen betaalt VS-dealers 1,85 miljoen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen betaalt VS-dealers 1,85 miljoen

Volkswagen gaat haar 652 dealers in de Verenigde Staten ieder gemiddeld 1,85 miljoen dollar uitbetalen voor de schade die ze hebben geleden door dieselgate. Bovendien is VW bereid de dieselauto’s die niet verkocht zijn wegens dieselgate terug te nemen.

Ook heeft VW de dealers extra voordelen toegezegd om de verliezen te compenseren. Zo krijgen sommige dealers die fors hebben geïnvesteerd in een nieuwe showroom omdat ze juist verwacht hadden dat VW meer auto’s zou verkopen daar ook een vergoeding voor.

De rekening voor dit deel van dieselgate komt daarmee op zo’n 1,21 miljard dollar. Dat bedrag komt boven op de 14,7 miljard aan schadevergoedingen en boetes die VW eerder met de Amerikaanse autoriteiten heeft afgesproken.

Het akkoord is ter goedkeuring voorgelegd aan de rechtbank van San Francisco. VW had de dealers al toegezegd dat ze compensatie zouden ontvangen maar had nog geen bedragen bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding