Dat meldt De Tijd. En het blijkt niet zo eenvoudig die te vinden. ‘Wij zijn koortsachtig aan het aanwerven’, zegt woordvoerder Mark De Mey. ‘We merken toch wat krapte op de arbeidsmarkt.’ Hoewel ervaring meegenomen is, is een goede attitude toch van doorslaggevend belang om bij Volvo aan de slag te kunnen. De autobouwer gaat overigens ook een beroep doen op jobstudenten, iets wat normaal gesproken alleen tijdens de zomermaanden gebeurt. Al zijn er meer en meer studenten die ook tijdens het academiejaar een job hebben.

Om de 16.000 bijkomende wagens te kunnen produceren zal de Gentse fabriek vijftien shifts overwerk invoeren. Concreet zal van 3 september tot en met 17 december een ploeg in het weekend, op zaterdag of zondag, draaien om zo aan vijftien extra shifts te geraken. Bovendien worden er ook drie vakantiedagen in de voorlaatste week van het jaar verschoven naar volgende jaar. Op die dagen draait de band ook telkens drie shifts.

Maand na maand omhoog

Met de extra productie van 16.000 wagens zal Volvo Car Gent dit jaar allicht opnieuw meer dan 250.000 auto’s bouwen, en dat voor het zesde jaar op rij. Anders dan eerder gedacht zal de fabriek in 2016 ook geen gebruik moeten maken van het systeem van economische werkloosheid.

De Gentse fabriek bouwt momenteel drie modellen: de V40, de S60 en de XC60. De extra productie is vooral te danken aan de V40 en de XC60. De vraag naar die modellen neemt in alle regio’s toe, maar toch vooral in Europa.