Volvo houdt groeitempo stevig vast

Volvo heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar bijna tien procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. In september kwam de toename bij de Zweedse autobouwer uit op zes procent, wat vooral te danken is aan sterke groei in zowel de Verenigde Staten als China.

Wereldwijd verkocht Volvo tussen januari en september dit jaar 379.329 nieuwe auto’s. De groei wordt vooral aangezwengeld door de grote vraag naar de XC90, meldt de autofabrikant daarbij. West-Europa neemt met 147.146 exemplaren – bijna zeven procent meer dan vorig jaar – nog altijd het leeuwendeel voor zijn rekening. De sterkste groei komt echter uit de VS waar Volvo in de eerste negen maanden met 58.532 exemplaren ruim 26 procent meer auto’s verkocht. In China kwam de groei over deze periode uit op bijna 12 procent naar 63.387 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo houdt groeitempo stevig vast - Automobielmanagement.nl

Volvo houdt groeitempo stevig vast

Volvo heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar bijna tien procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. In september kwam de toename bij de Zweedse autobouwer uit op zes procent, wat vooral te danken is aan sterke groei in zowel de Verenigde Staten als China.

Wereldwijd verkocht Volvo tussen januari en september dit jaar 379.329 nieuwe auto’s. De groei wordt vooral aangezwengeld door de grote vraag naar de XC90, meldt de autofabrikant daarbij. West-Europa neemt met 147.146 exemplaren – bijna zeven procent meer dan vorig jaar – nog altijd het leeuwendeel voor zijn rekening. De sterkste groei komt echter uit de VS waar Volvo in de eerste negen maanden met 58.532 exemplaren ruim 26 procent meer auto’s verkocht. In China kwam de groei over deze periode uit op bijna 12 procent naar 63.387 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding