Arnold Clark (88) zelf is de eerste autodealer die de lijst van Britse miljardairs bereikte, met vorig jaar een vermogen van 1,025 miljard euro. Vorig jaar had zijn bedrijf vooral succes met de handel in tweedehands auto’s. Daarvan werden er 175.526 verkocht, een goede 18.000 meer dan in 2014. De verkopen van nieuwe auto’s daalden echter met ruim acht procent naar 83.813 stuks, wat volgens Clark vooral te wijten is aan het verlies van het contract met een grote fleet-eigenaar ‘omdat daar teveel kapitaal in vast zat’.

Clark, naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke dealer in Europa, telt meer dan 200 vestigingen waar 24 merken worden verkocht. Dat aantal vestigingen wordt nog steeds uitgebreid, de laatste maanden weer met overnames van een aantal bedrijven in Schotse steden als Inverness en Perth, in Newcastle, Chesterfield en Wigan. Het aantal werknemers nam mede daardoor toe van 9.184 eind 2014 naar 9.887 een jaar later.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding