PSA en BMW eisen 180 miljoen van Italiaanse toeleverancier

PSA en BMW hebben in totaal 180 miljoen euro schadevergoeding geëist van de Italiaanse autotoeleverancier Sogefi.

PSA en BMW eisen 180 miljoen van Italiaanse toeleverancier

Dat bedrijf zou niet goed werkende thermostaten hebben geleverd, die door BMW in de Mini en bij PSA in een niet nader genoemd model zijn toegepast. PSA heeft de grootste vordering op tafel gelegd, melden Duitse bronnen.

De drie betrokken bedrijven weigeren verder commentaar te geven. Sogefi is naar eigen zeggen één van de grootste leveranciers ter wereld van onderdelen voor filtersystemen, airconditioning, motorkoelingssystemen en veringen. De onderneming heeft 42 fabrieken in 21 landen over de hele wereld.

PSA en BMW eisen 180 miljoen van Italiaanse toeleverancier - Automobielmanagement.nl

PSA en BMW eisen 180 miljoen van Italiaanse toeleverancier

PSA en BMW hebben in totaal 180 miljoen euro schadevergoeding geëist van de Italiaanse autotoeleverancier Sogefi.

PSA en BMW eisen 180 miljoen van Italiaanse toeleverancier

Dat bedrijf zou niet goed werkende thermostaten hebben geleverd, die door BMW in de Mini en bij PSA in een niet nader genoemd model zijn toegepast. PSA heeft de grootste vordering op tafel gelegd, melden Duitse bronnen.

De drie betrokken bedrijven weigeren verder commentaar te geven. Sogefi is naar eigen zeggen één van de grootste leveranciers ter wereld van onderdelen voor filtersystemen, airconditioning, motorkoelingssystemen en veringen. De onderneming heeft 42 fabrieken in 21 landen over de hele wereld.