Ford stopt met productie in Australië

Bij de Fordfabrieken in Australië is vrijdag de laatste auto, een zescilinder Falcon, van de band gerold.

De sluiting van de fabrieken in de staat Victoria betekent dat 600 mensen hun baan verliezen. Voor 160 hoopt Ford ander werk te vinden binnen de verkooporganisatie.

Ford is daarmee de eerste autofabrikant die haar productie ‘down-under’ heeft beëindigd. Volgend jaar stoppen ook General Motors met haar merk Holden en Toyota met de productie van auto’s in Australië.
De fabrikanten reageren daarmee op de krimpende automarkt maar vooral ook op de daling van de verkopen van grote auto’s ten gunste van kleinere modellen die minder brandstof verbruiken en schoner zijn. Daarnaast speelt ook een rol dat de productie voor de relatief bescheiden markt door de sterke Australische dollar en door kostenstijgingen te duur is geworden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford stopt met productie in Australië - Automobielmanagement.nl

Ford stopt met productie in Australië

Bij de Fordfabrieken in Australië is vrijdag de laatste auto, een zescilinder Falcon, van de band gerold.

De sluiting van de fabrieken in de staat Victoria betekent dat 600 mensen hun baan verliezen. Voor 160 hoopt Ford ander werk te vinden binnen de verkooporganisatie.

Ford is daarmee de eerste autofabrikant die haar productie ‘down-under’ heeft beëindigd. Volgend jaar stoppen ook General Motors met haar merk Holden en Toyota met de productie van auto’s in Australië.
De fabrikanten reageren daarmee op de krimpende automarkt maar vooral ook op de daling van de verkopen van grote auto’s ten gunste van kleinere modellen die minder brandstof verbruiken en schoner zijn. Daarnaast speelt ook een rol dat de productie voor de relatief bescheiden markt door de sterke Australische dollar en door kostenstijgingen te duur is geworden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding