Renault werft 1.000 werknemers extra aan

Met Renault gaat het zo goed dat er nog dit jaar 1.000 nieuwe werknemers nodig zijn. Daarbij gaat het om mensen met een vast contract en niet om tijdelijke banen of uitzendkrachten. Alles bij elkaar zijn er daarmee dit en vorig jaar rond de 3.000 nieuwe banen bijgekomen bij de Franse autofabrikant.

De helft van de nieuwe banen betreft fabrieksarbeiders, de rest van de nieuwe mensen is nodig voor de technische ontwikkeling en voor ondersteunende functies. Renault sloot drie jaar geleden een overeenkomst met de vakbonden voor flexibelere werktijden en andere versoepelingen van de arbeidsvoorwaarden. "Gebleken is dat dat een sterke aandrijfkracht is voor de groei van de groep. In de drie jaar nadien hebben we alle toezeggingen gestand gedaan of zijn we er zelfs overheen gegaan.

Carlos Ghosn 

Renault is nu sterk in Frankrijk en kan opnieuw mensen een vaste baan bieden om de verdere groei te ondersteunen en de toekomst voor te bereiden," zegt topman Carlos Ghosn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault werft 1.000 werknemers extra aan - Automobielmanagement.nl

Renault werft 1.000 werknemers extra aan

Met Renault gaat het zo goed dat er nog dit jaar 1.000 nieuwe werknemers nodig zijn. Daarbij gaat het om mensen met een vast contract en niet om tijdelijke banen of uitzendkrachten. Alles bij elkaar zijn er daarmee dit en vorig jaar rond de 3.000 nieuwe banen bijgekomen bij de Franse autofabrikant.

De helft van de nieuwe banen betreft fabrieksarbeiders, de rest van de nieuwe mensen is nodig voor de technische ontwikkeling en voor ondersteunende functies. Renault sloot drie jaar geleden een overeenkomst met de vakbonden voor flexibelere werktijden en andere versoepelingen van de arbeidsvoorwaarden. "Gebleken is dat dat een sterke aandrijfkracht is voor de groei van de groep. In de drie jaar nadien hebben we alle toezeggingen gestand gedaan of zijn we er zelfs overheen gegaan.

Carlos Ghosn 

Renault is nu sterk in Frankrijk en kan opnieuw mensen een vaste baan bieden om de verdere groei te ondersteunen en de toekomst voor te bereiden," zegt topman Carlos Ghosn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding