De districtsrechter in San Francisco die belast is met het Volkswagen-dossier heeft aangegeven ‘dat hij sterk geneigd is de voorgestelde regeling goed te keuren.’ De rechter neemt nog een week om de bezwaren te bestuderen en te kijken of wijzigingen nodig zijn.

Op 25 oktober zal rechter Charles Breyer dan definitief zijn oordeel bekend maken. "Er is een zekere urgentie omdat er op dit moment auto’s op onze wegen rond rijden die niet aan de eisen voldoen," zegt hij daarbij. Volkswagen- en Audi-rijders in de VS hebben de keus tussen het repareren van hun auto met een vergoeding van meer dan 5.000 dollar of die auto terug verkopen aan de dealer en dus VW. Met de regeling en andere afspraken met de Amerikaanse overheid is Volkswagen zo’n 15,4 miljard dollar kwijt. Rechter Breyer keurde wel al de overeenkomst over schadevergoeding tussen VW en haar Amerikaanse dealers goed. Met die regeling is nog eens een bedrag van 1,2 miljard dollar gemoeid.