De organisatoren wijzen er op dat alle grote evenementen in Frankrijk sinds de terroristische aanslagen 15 tot 30 procent minder bezoekers trekken. Maar daarnaast geven ze toe ‘dat ook het record aantal fabrikanten dat verstek liet gaan een rol heeft gespeeld’. Vooral de luxe merken zoals Bentley, Lamborghini en Rolls-Royce, lieten het Salon links liggen. Daarnaast besloten echter ook Ford, Mazda en Volvo om deze aflevering over te slaan. "Die afwezigen zouden dat moeten betreuren, omdat de wel aanwezige autofabrikanten uitstekende zaken hebben gedaan", denkt het organisatiecomité. "Er waren meer bezoekers die van plan waren om een auto te kopen." Goed nieuws is ook dat één op de drie bezoekers voor het eerst naar het Autosalon kwamen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding