Hans Michel Piëch en Wolfgang Porsche benadrukken in een gezamenlijk interview met Der Spiegel ook dat ze zich niet met de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf zullen bemoeien. "Onze belangrijkste taak is de juiste mensen voor de onderneming te vinden."

De families kregen ruzie toen Ferdinand Piëch nog zijn familie vertegenwoordigde in de Raad van Commissarissen. Sinds hij echter vorig jaar is vervangen door zijn broer lijkt de vrede teruggekeerd. "We zijn anders en we zien onze taak als vertegenwoordiger van de familie ook anders. Wolfgang en ik zijn er beiden steeds op uit om consensus te bereiken," zegt Hans Michel. Beiden benadrukken ook dat ze de huidige topman van Volkswagen Herbert Diess ‘zo goed als we kunnen’ steunen in zijn pogingen om het bedrijf en merk er weer bovenop te brengen na dieselgate. "Het is indrukwekkend wat Volkswagen in korte tijd heeft weten te bereiken."