In Frankrijk zijn in het jaar tot eind juni 111.000 auto’s gestolen, dat is 21 procent meer dan in de voorafgaande twaalf maanden. Op de tweede plaats na de Smart staat een nieuwkomer: De Range Rover Evoque. Derde is verrassend de Ford Fiesta, die volgens deskundigen makkelijk te verhandelen is maar ook veel wordt gestolen vanwege de onderdelen. Range Rover verschijnt opnieuw op de vierde plaats met de Land Rover.

De Top Vijf wordt afgerond met een ander kleiner model, de Renault Clio II. Verderop is er een andere nieuwkomer, de BMW X6 die op de achtste plaats staat. Franse verzekeringsdeskundigen vertellen daarbij dat ‘mouse jacking’ ofwel het stelen van de auto door de elektronica te hacken een steeds grotere rol speelt. Volgens hen is deze manier van stelen ook grotendeels verantwoordelijk voor de toename van het aantal autodiefstallen.