Borgward keert terug naar Bremen

Borgward keert weer terug naar Bremen. In de stad waar het aloude Duitse merk tot 1961 auto’s heeft gebouwd, gaat Borgward een nieuwe fabriekshal neerzetten waar vanaf 2018 de eerste auto’s voor de Europese markt van de band moeten rollen.

Borgward keert terug naar Bremen

Borgward is vorig jaar nieuw leven ingeblazen door de Chinese vrachtautobouwer Foton. In China heeft het Duitse automerk inmiddels meer dan 20.000 BX7’s verkocht. Nu keert één van de beroemdste merken uit de Duitse autogeschiedenis ook weer terug naar het thuisland. Borgward gaat in Bremen een complex bouwen van 10.000 vierkante meter waar het 10.000 – elektrische – auto’s per jaar hoopt te maken. Die auto’s worden voorlopig geassembleerd uit pakketten uit China. Het bedrijf zal daarmee in eerste instantie werk bieden aan 500 tot 1.000 mensen.

De auto’s worden zowel via dealers als online verkocht, zo is de bedoeling. "We hebben naar locaties gekeken in Brandenburg, in de omgeving van Stuttgart en in Bremen. De keus is op Bremen gevallen, de gemeente wil ons ook graag hebben," heeft de huidige directeur Ulrich Walker bevestigd.

Borgward keert terug naar Bremen - Automobielmanagement.nl

Borgward keert terug naar Bremen

Borgward keert weer terug naar Bremen. In de stad waar het aloude Duitse merk tot 1961 auto’s heeft gebouwd, gaat Borgward een nieuwe fabriekshal neerzetten waar vanaf 2018 de eerste auto’s voor de Europese markt van de band moeten rollen.

Borgward keert terug naar Bremen

Borgward is vorig jaar nieuw leven ingeblazen door de Chinese vrachtautobouwer Foton. In China heeft het Duitse automerk inmiddels meer dan 20.000 BX7’s verkocht. Nu keert één van de beroemdste merken uit de Duitse autogeschiedenis ook weer terug naar het thuisland. Borgward gaat in Bremen een complex bouwen van 10.000 vierkante meter waar het 10.000 – elektrische – auto’s per jaar hoopt te maken. Die auto’s worden voorlopig geassembleerd uit pakketten uit China. Het bedrijf zal daarmee in eerste instantie werk bieden aan 500 tot 1.000 mensen.

De auto’s worden zowel via dealers als online verkocht, zo is de bedoeling. "We hebben naar locaties gekeken in Brandenburg, in de omgeving van Stuttgart en in Bremen. De keus is op Bremen gevallen, de gemeente wil ons ook graag hebben," heeft de huidige directeur Ulrich Walker bevestigd.