In oktober werden er met 180.168 nieuwe personenauto’s net 1,4 procent meer verkocht dan een jaar eerder. Particulieren kochten echter minder nieuwe auto’s dan vorig jaar rond deze tijd. Bij bestelwagens was sprake van een daling met 4,5 procent vergeleken bij oktober 2015.

Over de eerste tien maanden gezien blijft de markt voor personenauto’s nog 2,5 procent in de plus terwijl de verkopen van bestelauto’s over deze periode nog met twee procent toenamen. Wat personenauto’s betreft spreekt de organisatie van fabrikanten en handelaren SMMT van een ‘aanhoudend gestage groei’. Directeur Mike Hawes noemt deze keer de onzekerheid door Brexit maar eens niet: "Lage rente, betaalbare financieringsdeals en een groot aanbod aan nieuwe modellen droegen er toe bij om de kopers naar de showroom te lokken. We kijken nu naar de regering om er voor te zorgen dat het vertrouwen bij de consument en het bedrijfsleven op een hoog peil blijft." De SMMT meldt verder nog dat de verkopen van elektrische auto’s en andere alternatief aangedreven voertuigen drie procent hoger lagen dan vorig jaar.

Epische foto. Die ene 🙂 https://t.co/cRMHC1SlqT

— Pieter Botman (@AM_Pieter) 8 november 2016