In totaal werden er wereldwijd 14.402 Jags afgezet, waarbij vooral de introductie van de F-Pace en de XF belangrijke bijdragen hebben geleverd. Over de eerste tien maanden staat het Britse succesmerk nu op een plus van 74 procent.

Zustermerk Land Rover doet het aanzienlijk slechter want daar laat oktober een daling met 6 procent naar 31.923 auto’s zien. Dat komt volgens JLR vooral door het stoppen van de productie van zowel de Defender als de Discovery. Aan de andere kant doen de Discovery Sport en de Evoque het wel goed, meldt het Britse bedrijf.

Al met al verkocht JLR wereldwijd in oktober 46.325 ofwel 11 procent meer auto’s. Dat volgt op een verkoopsprong met 28 procent in de voorafgaande maand. Over de eerste tien maanden staat JLR met ruim 480.000 eenheden nu op een plus van 23 procent. China blijft de beste ‘performer’ met in oktober opnieuw 39 procent hogere verkopen. In Europa doet JLR het echter met 25 procent meer aanzienlijk beter dan de markt als geheel. Groot-Brittannië en de VS bleven ook in de plus maar elders in de wereld moet ook deze Britse autofabrikant terrein inleveren.