Verkiezingswinst Donald Trump slecht nieuws voor Tesla

De verkiezing van Donald Trump is slecht nieuws voor Tesla. Trump en de Republikeinen in het algemeen hebben het niet zo op het milieu en groene technieken. Zij geloven meer in de ‘old American’ verbrandingsmotor en grote auto’s met veel power. Trump zelf heeft regelmatig duidelijk laten blijken dat hij niet gelooft in klimaatverandering.

Trump verplicht GM ademapparatuur te maken

Niet voor niets had topman Elon Musk nog geen week geleden nog geroepen ‘dat Trump niet de juiste man als president zou zijn.’ Direct nadat de overwinning van Trump bekend werd, daalde de koers van Tesla in New York dan ook met een procent of vier.

"De verkiezingsuitslag schept grote onzekerheid voor bedrijven die zich bezig houden met alternatieve energie, waaronder zeker Tesla en haar zusterbedrijf SolarCity dat Tesla net over wil nemen. Wij zullen niet verbaasd zijn als de nieuwe regering de federale steun voor kopers van een EV zo snel mogelijk blokkeert," schreef een analist. Door de machtswisseling komt in ieder geval het Clean Power Plan van president Obama en zijn regering, dat onder andere gaat over het terugdringen van emissies door auto’s, op losse schroeven te staan. Ook de eisen voor het efficiënte brandstofverbruik van auto’s zouden best eens een stuk teruggedraaid kunnen worden.

Gemengde reacties Europa

De topmannen van Volkswagen, Daimler en BMW hebben lichtelijk bezorgd gereageerd op de overwinning van Donald Trump. Zij vrezen onder meer voor nieuw Amerikaans beleid en voor de afwikkeling van dieselgate.

Volkswagen-baas Matthias Müller zei tegen de Duitse krant Handelsblatt te hopen dat de Amerikaanse onderhandelingen over de afwikkeling van het dieselschandaal niet negatief worden beïnvloed.
Dieter Zetsche van Mercedes’ moederbedrijf Daimler gaf aan dat hij zal proberen met een open blik naar het beleid van Trump te kijken. "Maar dat er na de verkiezing de nodige scepsis is mag duidelijk zijn"

Topman Harald Krüger van BMW, dat een fabriek heeft in de VS, benadrukte het belang van "open wereldhandel" voor alle drie de Duitse autobouwers. De bedrijven zouden last kunnen hebben van de maatregelen die de handel inperken waarover Trump tijdens de verkiezingsstrijd repte.

Verkiezingswinst Donald Trump slecht nieuws voor Tesla - Automobielmanagement.nl

Verkiezingswinst Donald Trump slecht nieuws voor Tesla

De verkiezing van Donald Trump is slecht nieuws voor Tesla. Trump en de Republikeinen in het algemeen hebben het niet zo op het milieu en groene technieken. Zij geloven meer in de ‘old American’ verbrandingsmotor en grote auto’s met veel power. Trump zelf heeft regelmatig duidelijk laten blijken dat hij niet gelooft in klimaatverandering.

Trump verplicht GM ademapparatuur te maken

Niet voor niets had topman Elon Musk nog geen week geleden nog geroepen ‘dat Trump niet de juiste man als president zou zijn.’ Direct nadat de overwinning van Trump bekend werd, daalde de koers van Tesla in New York dan ook met een procent of vier.

"De verkiezingsuitslag schept grote onzekerheid voor bedrijven die zich bezig houden met alternatieve energie, waaronder zeker Tesla en haar zusterbedrijf SolarCity dat Tesla net over wil nemen. Wij zullen niet verbaasd zijn als de nieuwe regering de federale steun voor kopers van een EV zo snel mogelijk blokkeert," schreef een analist. Door de machtswisseling komt in ieder geval het Clean Power Plan van president Obama en zijn regering, dat onder andere gaat over het terugdringen van emissies door auto’s, op losse schroeven te staan. Ook de eisen voor het efficiënte brandstofverbruik van auto’s zouden best eens een stuk teruggedraaid kunnen worden.

Gemengde reacties Europa

De topmannen van Volkswagen, Daimler en BMW hebben lichtelijk bezorgd gereageerd op de overwinning van Donald Trump. Zij vrezen onder meer voor nieuw Amerikaans beleid en voor de afwikkeling van dieselgate.

Volkswagen-baas Matthias Müller zei tegen de Duitse krant Handelsblatt te hopen dat de Amerikaanse onderhandelingen over de afwikkeling van het dieselschandaal niet negatief worden beïnvloed.
Dieter Zetsche van Mercedes’ moederbedrijf Daimler gaf aan dat hij zal proberen met een open blik naar het beleid van Trump te kijken. "Maar dat er na de verkiezing de nodige scepsis is mag duidelijk zijn"

Topman Harald Krüger van BMW, dat een fabriek heeft in de VS, benadrukte het belang van "open wereldhandel" voor alle drie de Duitse autobouwers. De bedrijven zouden last kunnen hebben van de maatregelen die de handel inperken waarover Trump tijdens de verkiezingsstrijd repte.