Harman is één van de marktleiders op het gebied van ‘connected car’ technologie en levert onder meer multimedia, navigatie en visual display systemen. Over de hele wereld rijden rond de 30 miljoen auto’s rond met Harman-apparatuur. De groep draaide in het jaar tot eind september een omzet van 7 miljard dollar en werkt met langjarige contracten samen met een reeks grote autofabrikanten.

Samsung heeft vorige jaar al een intern team ingesteld om te kijken naar manieren om de autosector binnen te dringen. Dat zou uitstekend aansluiten bij de huidige activiteiten rond smartphones, display technologie en chips. "De overname van Harman geeft ons in één klap een sterke aanwezigheid in de grote en snelgroeiende markt voor connected technologie, met name auto-elektronica," aldus Samsung. De overname kan bovendien de aandacht wat afleiden van recente problemen met exploderende smartphones en wasmachines waar Samsung mee te kampen heeft.