"Zero-emissie auto’s bouwen tegen een concurrerende prijs is op dit moment onmogelijk. De combinatie van lage brandstofprijzen en de besparingen op het verbruik die tot nu toe al zijn bereikt ondermijnen de bereidheid van de consument om die auto’s te kopen met een duurdere aandrijfbron die nodig zouden zijn om aan de gestelde eisen te voldoen," schrijft de machtige Alliance of Automobile Manufacturers aan het team van de president-elect.

Hogere kosten 

Volgens de alliantie ‘leidt goed-bedoelde regelgeving tot hogere kosten om er aan te voldoen tot zo’n punt waar de extra veiligheids- en brandstof efficiëntie technologie de nieuwe auto’s financieel buiten bereik van de gemiddelde koper zou brengen.’ Trump heeft tijdens de campagne al gezegd dat hij bij zijn aantreden een moratorium zal afkondigen op alle nieuwe regels voor brandstofverbruik en daarmee voor de uitstoot.