Apollo Tyres wil Zuid-Koreaanse Kumho kopen

Apollo Tyres, het Indiase bandenbedrijf dat in ons land eigenaar is van Apollo Vredestein, doet een gooi naar de Zuid-Koreaanse collega Kumho Tire.

Apollo Tyres wil Zuid-Koreaanse Kumho kopen

Apollo moet het echter opnemen tegen twee Chinese concurrenten terwijl voor zover bekend Michelin de vierde gegadigde is. Het Duitse Continental, Goodyear uit de VS en het Japanse Yokohama zijn eerder afgehaakt in de biedingsslag. Kumho Tire, de tweede bandenfabrikant van Zuid-Korea, moet 900 miljoen dollar opleveren.

Zakenbank Credit Suisse houdt een veiling voor een controlerend belang van 42 procent in Kumho Tire. Die aandelen zijn momenteel nog in handen van een aantal crediteuren. Apollo zou met verschillende banken onderhandelen over financiering van een eventuele overname. Het Indiase bedrijf heeft twee jaar geleden tevergeefs geprobeerd het Amerikaanse Cooper Tire in te lijven.

Apollo Tyres wil Zuid-Koreaanse Kumho kopen - Automobielmanagement.nl

Apollo Tyres wil Zuid-Koreaanse Kumho kopen

Apollo Tyres, het Indiase bandenbedrijf dat in ons land eigenaar is van Apollo Vredestein, doet een gooi naar de Zuid-Koreaanse collega Kumho Tire.

Apollo Tyres wil Zuid-Koreaanse Kumho kopen

Apollo moet het echter opnemen tegen twee Chinese concurrenten terwijl voor zover bekend Michelin de vierde gegadigde is. Het Duitse Continental, Goodyear uit de VS en het Japanse Yokohama zijn eerder afgehaakt in de biedingsslag. Kumho Tire, de tweede bandenfabrikant van Zuid-Korea, moet 900 miljoen dollar opleveren.

Zakenbank Credit Suisse houdt een veiling voor een controlerend belang van 42 procent in Kumho Tire. Die aandelen zijn momenteel nog in handen van een aantal crediteuren. Apollo zou met verschillende banken onderhandelen over financiering van een eventuele overname. Het Indiase bedrijf heeft twee jaar geleden tevergeefs geprobeerd het Amerikaanse Cooper Tire in te lijven.