Dat heeft CEO Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles verklaard tegenover financieel persbureau Bloomberg. "Alles kan opeens anders worden, vooral omdat er naar mijn mening nog een aantal zaken in de VS verder opgehelderd zal moeten worden." FCA assembleert één op de acht auto’s voor Noord-Amerikaanse kopers in Mexico. De autofabrikanten hebben daar de laatste jaren gezamenlijk zeker 24 miljard dollar geïnvesteerd.

Trump ziet in Mexico echter de grootste vijand voor de economie in zijn land. Hij wil het Noordamerikaanse vrijhandelspakt Nafta direct intrekken en heeft ook aangekondigd een heffing van 35 procent in te voeren op producten van bedrijven die hun activiteiten naar andere landen verplaatsen. Trump heeft in dat kader de laatste tijd vooral Ford in het vizier maar zijn beleid zal, als het inderdaad wordt uitgevoerd, ook de andere autobedrijven flink kunnen treffen. "De verklaringen van Trump over de handel liggen ons zwaar op de maag," zegt Marchionne dan ook.