Het geld is bestemd voor verdere vernieuwing van het productaanbod, modernisering van de fabriek in Resende en de ontwikkeling van connectiviteits-diensten.

Andreas Renschler, CEO van Volkswagen Truck & Bus: "Ondanks de huidige marktsituatie geloven we dat Brazilië een belangrijke markt is voor vrachtwagens en bussen. Het is altijd een sleutelmarkt geweest voor de Duitse industrie en dat zal het weer worden. Ik ben er zeker van dat de Braziliaanse economie het dal heeft bereikt en de komende jaren weer zal herstellen. We trekken daarom nu geld uit om daarop voorbereid te zijn." Renschler benadrukt daarbij dat in Brazilië gebouwde wagens ook naar andere landen in Zuid-Amerika uitgevoerd worden. Volkswagen Caminhões e Ônibus is al 13 jaar marktleider in dit segment en is inmiddels ook 35 jaar aanwezig op de Braziliaanse markt.