Moleskine is een premium en ‘inspirerend’ lifestyle merk, schrijft de Belgische autohandelaar in een persbericht. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt notebooks en schrijf,- reis en leesaccessoires in 114 landen via een multichannel distributiestrategie. D’Ieteren ziet in de aanwinst ‘een zeer winstgevende groeipijler’ naast de autobusiness.

Stijgende omzet 

Moleskine’s omzet steeg van 53 miljoen euro in 2010 tot 128 miljoen in 2015. Dat moet in 2018 zijn toegenomen naar rond de 200 miljoen. "Moleskine is ideaal gepositioneerd om te profiteren van veelbelovende trends in demografie, opleidingsniveau, reizen/mobiliteit, analoge/digitale complementariteit en de markt van schrijfwaren. De expansie van het winkelnetwerk zal voortgezet worden met de opening van een 20-tal nieuwe winkels per jaar."