Compat heeft alle autofabrikanten en -importeurs in India bovendien opgedragen dat ze hun onderdelen vrij beschikbaar stellen op de markt zodat onafhankelijke garagebedrijven er zonder beperkingen gebruik van kunnen maken. De dienst wil ook dat het ministerie voor transport gaat werken aan verdere standaardisatie van auto-onderdelen. "Daarmee krijgen we eindelijk transparantie, toegang en eerlijkheid op die markt," aldus de advocaat van Compat.

De beroepsinstantie voor concurrentiezaken Compat heeft de bezwaren van Ford, Nissan en Toyota Kirloskar tegen een eerdere veroordeling verworpen. Ook Tata Motors en andere fabrikanten kregen destijds een boete maar besloten niet in beroep te gaan. Compat heeft de boetes vastgesteld op twee procent van de totale omzet in onderdelen voor elk bedrijf.