Ghosn: “2017 geen moeilijk maar wel wispelturig autojaar”

2017 wordt geen moeilijk jaar voor de internationale autowereld. Maar het zal wel een wispelturig jaar zijn door de komst van Donald Trump als president van de Verenigde Staten en door verkiezingen in een aantal Europese landen.

Renault/Nissan-baas Ghosn: “2017 wordt geen moeilijk maar wel wispelturig autojaar”

Dat heeft Carlos Ghosn, topman van Renault en Nissan, gezegd tijdens een persgesprek op het hoofdkwartier van Nissan in Yokohama. Trump zorgt vooral voor onzekerheid door zijn aankondiging dat hij het handelsakkoord met Canada en Mexico op wil zeggen. Dat zou gevolgen hebben voor veel autofabrikanten die de laatste jaren auto’s voor de VS in Mexico zijn gaan bouwen. Daarnaast is er ook de onzekerheid rond de wisselkoersen. "Voor de verkiezing van Trump voorzag iedereen een versterking van de Yen tegenover de dollar. Maar we zien precies het omgekeerde gebeuren. Hetzelfde geldt voor de prijzen van grondstoffen. Die zullen volgend jaar omhoog gaan, van olie tot ijzer."

Die onzekerheden worden volgens Ghosn wel gecompenseerd door ‘het feit dat veel regeringen vandaag de dag het accent leggen op investeringen in de infrastructuur. Dat is waarschijnlijk het teken dat 2017 toch een goed jaar zal zijn wat betreft de economische groei.’ Op grond daarvan verwacht hij ook opnieuw goede resultaten in de autowereld. Dat wordt mede versterkt door een positieve tendens in China. Wat zijn ‘eigen’ bedrijven betreft, durft Ghosn in ieder geval te mikken op nieuwe verkooprecords voor Nissan.

Ghosn: “2017 geen moeilijk maar wel wispelturig autojaar” - Automobielmanagement.nl

Ghosn: “2017 geen moeilijk maar wel wispelturig autojaar”

2017 wordt geen moeilijk jaar voor de internationale autowereld. Maar het zal wel een wispelturig jaar zijn door de komst van Donald Trump als president van de Verenigde Staten en door verkiezingen in een aantal Europese landen.

Renault/Nissan-baas Ghosn: “2017 wordt geen moeilijk maar wel wispelturig autojaar”

Dat heeft Carlos Ghosn, topman van Renault en Nissan, gezegd tijdens een persgesprek op het hoofdkwartier van Nissan in Yokohama. Trump zorgt vooral voor onzekerheid door zijn aankondiging dat hij het handelsakkoord met Canada en Mexico op wil zeggen. Dat zou gevolgen hebben voor veel autofabrikanten die de laatste jaren auto’s voor de VS in Mexico zijn gaan bouwen. Daarnaast is er ook de onzekerheid rond de wisselkoersen. "Voor de verkiezing van Trump voorzag iedereen een versterking van de Yen tegenover de dollar. Maar we zien precies het omgekeerde gebeuren. Hetzelfde geldt voor de prijzen van grondstoffen. Die zullen volgend jaar omhoog gaan, van olie tot ijzer."

Die onzekerheden worden volgens Ghosn wel gecompenseerd door ‘het feit dat veel regeringen vandaag de dag het accent leggen op investeringen in de infrastructuur. Dat is waarschijnlijk het teken dat 2017 toch een goed jaar zal zijn wat betreft de economische groei.’ Op grond daarvan verwacht hij ook opnieuw goede resultaten in de autowereld. Dat wordt mede versterkt door een positieve tendens in China. Wat zijn ‘eigen’ bedrijven betreft, durft Ghosn in ieder geval te mikken op nieuwe verkooprecords voor Nissan.