VW gaat de klanten in Europa en elders nu zo snel mogelijk inlichten. Zij kunnen dan op korte termijn een afspraak regelen voor de reparatie bij een geautoriseerde dealer of reparatiebedrijf van hun keus.

Dat heeft de Volkswagen Groep zelf laten weten. Het gaat om dieselauto’s met EA189 motoren, legt VW nog eens uit. Duitse klanten hebben afgelopen voorjaar al een bericht gekregen dat hun auto’s aangepast zullen moeten worden. "Nu de KBA de uiteindelijke goedkeuring heeft verleend voor alle technische oplossingen voor alle modellen krijgen klanten in een volgende brief het verzoek om een afspraak te maken".

De KBA heeft nog eens bevestigd dat de aanpassing geen gevolgen zal hebben voor het brandstofverbruik, de motorprestaties of het geluidsniveau. "Als ze eenmaal zijn aangepast, dan voldoen de auto’s ook aan alle wettelijke vereisten en de van toepassing zijnde emissienormen." Volkswagen voegt daar voor de zekerheid nog even aan toe dat de aanpassing kosteloos is.

Uitvoering van de technische oplossingen wordt in heel Europa verder uitgevoerd overeenkomstig het tijdsschema en actieplan dat is gecoördineerd met de KBA, aldus de verklaring. De afspraken met de Duitse dienst hebben geen betrekking op auto’s in de VS, Canada en Zuid-Korea.