Chinezen nemen belang in kaartenbedrijf HERE

Het Chinese kartografiebedrijf NavInfo en internetprovider Tencent hebben een financieel belang genomen in de maker van digitale kaarten HERE.

Chinezen nemen belang in kaartenbedrijf HERE

Ook het investeringsfonds van Singapore stapt in het Europese bedrijf, één van de belangrijkste concurrenten van TomTom.HERE werd vorig jaar voor 2,25 miljard euro overgenomen van Nokia door een consortium van BMW, Audi en BMW. Zij wilden niet afhankelijk worden van Google en haalden daarom de kartografie-technologie in eigen huis. Om verder te investeren in HD-kaarten en andere technologieën, die een essentiële rol spelen bij autonoom rijden, zijn de drie Duitse autobedrijven echter op zoek naar meer investeerders. In dat kader praten ze ook met onder meer toeleverancier Bosch en met ondernemingen als Amazon en Microsoft.

Voor de Chinezen is HERE interessant vanwege de snel groeiende markt voor duurdere auto’s met meer complexe technologie. In dat kader zal het Europese bedrijf op de Chinese markt ook nauw gaan samenwerken met NavInfo zelf.

Chinezen nemen belang in kaartenbedrijf HERE - Automobielmanagement.nl

Chinezen nemen belang in kaartenbedrijf HERE

Het Chinese kartografiebedrijf NavInfo en internetprovider Tencent hebben een financieel belang genomen in de maker van digitale kaarten HERE.

Chinezen nemen belang in kaartenbedrijf HERE

Ook het investeringsfonds van Singapore stapt in het Europese bedrijf, één van de belangrijkste concurrenten van TomTom.HERE werd vorig jaar voor 2,25 miljard euro overgenomen van Nokia door een consortium van BMW, Audi en BMW. Zij wilden niet afhankelijk worden van Google en haalden daarom de kartografie-technologie in eigen huis. Om verder te investeren in HD-kaarten en andere technologieën, die een essentiële rol spelen bij autonoom rijden, zijn de drie Duitse autobedrijven echter op zoek naar meer investeerders. In dat kader praten ze ook met onder meer toeleverancier Bosch en met ondernemingen als Amazon en Microsoft.

Voor de Chinezen is HERE interessant vanwege de snel groeiende markt voor duurdere auto’s met meer complexe technologie. In dat kader zal het Europese bedrijf op de Chinese markt ook nauw gaan samenwerken met NavInfo zelf.