Toyota zet eindsprint in

In de dit jaar spannende strijd wie de grootste autofabrikant ter wereld wordt, Volkswagen of Toyota, hebben de Japanners een eindsprint ingezet.

Toyota en haar dochtermerk Daihatsu voerden de gezamenlijke wereldwijde productie in november met meer dan negen procent op naar 936.729 nieuwe voertuigen. In de Japanse fabrieken werden 356.876 voertuigen gebouwd, inclusief een goede 52.000 vrachtauto’s en bussen. Die Japanse productie lag daarmee ruim vijf procent hoger dan een jaar eerder, de eerste maandelijkse toename sinds september. Buiten Japan ging de productie zelfs met ruim elf procent omhoog naar 579.853 exemplaren. Toyota tekent daarbij nog wel aan dat de export van in Japan gebouwde auto’s naar alle grote markten in de wereld lager lagen dan vorig jaar november.

Toyota zet eindsprint in - Automobielmanagement.nl

Toyota zet eindsprint in

In de dit jaar spannende strijd wie de grootste autofabrikant ter wereld wordt, Volkswagen of Toyota, hebben de Japanners een eindsprint ingezet.

Toyota en haar dochtermerk Daihatsu voerden de gezamenlijke wereldwijde productie in november met meer dan negen procent op naar 936.729 nieuwe voertuigen. In de Japanse fabrieken werden 356.876 voertuigen gebouwd, inclusief een goede 52.000 vrachtauto’s en bussen. Die Japanse productie lag daarmee ruim vijf procent hoger dan een jaar eerder, de eerste maandelijkse toename sinds september. Buiten Japan ging de productie zelfs met ruim elf procent omhoog naar 579.853 exemplaren. Toyota tekent daarbij nog wel aan dat de export van in Japan gebouwde auto’s naar alle grote markten in de wereld lager lagen dan vorig jaar november.