Grote strijd over toekomst uitlatenfabriek Bosal

Bij de Belgische-Nederlandse fabrikant van uitlaten, katalysatoren en andere auto-onderdelen Bosal is een zware strijd uitgebroken tussen de huidige en vroegere bestuurders. Het bedrijf verkeert al enige tijd in zwaar weer.

Grote strijd over toekomst uitlatenfabriek Bosal

Bosal, dat wereldwijd 4.900 werknemers telt, heeft zijn hoofdkantoor in het Belgische Lummen maar is een Nederlandse NV. Over 2014 werd een verlies geleden van 13 miljoen terwijl ook 2015 en afgelopen jaar met verlies eindigden. Dat heeft al geleid tot een reeks reorganisaties en andere maatregelen waarvoor het familiebedrijf over het algemeen weinig tot niets loslaat. Volgens de website telt Bosal wereldwijd over 29 fabrieken en 18 distributiecentra. Twee jaar geleden werd een uitlatenfabriek in het Belgische Oevel al failliet verklaard maar Bosal stelde toen dat die vestiging los stond van de rest van de onderneming. Voormalige werknemers van die vestiging hebben de onderneming wel voor de rechter gesleept om een betere ontslagregeling te krijgen.

Sinds december wordt het bedrijf geleid door Jurgen van Breukelen, een voormalige topman van KPMG. Hij wil samen met andere nieuwe bestuurders orde op zaken stellen maar stuit daarbij op verzet van de vorige directie. "Het is vijf over twaalf," stelde Van Breukelen volgens het Financieel Dagblad tijdens een zitting van de Ondernemingskamer Amsterdam aan wie de geschillen zijn voorgelegd. Bij de kamer heeft de vorige CEO Aad Goudriaan, die het niet eens is over zijn ontslagvergoeding, een eis neergelegd om een onderzoek in te stellen naar wanbeleid door het huidige bestuur. Beide partijen zouden inmiddels weer rond de tafel zitten om te proberen er in onderling overleg uit te komen.

Grote strijd over toekomst uitlatenfabriek Bosal - Automobielmanagement.nl

Grote strijd over toekomst uitlatenfabriek Bosal

Bij de Belgische-Nederlandse fabrikant van uitlaten, katalysatoren en andere auto-onderdelen Bosal is een zware strijd uitgebroken tussen de huidige en vroegere bestuurders. Het bedrijf verkeert al enige tijd in zwaar weer.

Grote strijd over toekomst uitlatenfabriek Bosal

Bosal, dat wereldwijd 4.900 werknemers telt, heeft zijn hoofdkantoor in het Belgische Lummen maar is een Nederlandse NV. Over 2014 werd een verlies geleden van 13 miljoen terwijl ook 2015 en afgelopen jaar met verlies eindigden. Dat heeft al geleid tot een reeks reorganisaties en andere maatregelen waarvoor het familiebedrijf over het algemeen weinig tot niets loslaat. Volgens de website telt Bosal wereldwijd over 29 fabrieken en 18 distributiecentra. Twee jaar geleden werd een uitlatenfabriek in het Belgische Oevel al failliet verklaard maar Bosal stelde toen dat die vestiging los stond van de rest van de onderneming. Voormalige werknemers van die vestiging hebben de onderneming wel voor de rechter gesleept om een betere ontslagregeling te krijgen.

Sinds december wordt het bedrijf geleid door Jurgen van Breukelen, een voormalige topman van KPMG. Hij wil samen met andere nieuwe bestuurders orde op zaken stellen maar stuit daarbij op verzet van de vorige directie. "Het is vijf over twaalf," stelde Van Breukelen volgens het Financieel Dagblad tijdens een zitting van de Ondernemingskamer Amsterdam aan wie de geschillen zijn voorgelegd. Bij de kamer heeft de vorige CEO Aad Goudriaan, die het niet eens is over zijn ontslagvergoeding, een eis neergelegd om een onderzoek in te stellen naar wanbeleid door het huidige bestuur. Beide partijen zouden inmiddels weer rond de tafel zitten om te proberen er in onderling overleg uit te komen.