President Trump ontbijt met autofabrikanten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vanmorgen een ontbijtafspraak met de bestuursvoorzitters van de drie grote Amerikaanse autofabrikanten.

In zijn verkiezingscampagne haalde Trump eerder fel uit naar met name Ford wegens het produceren van auto’s in het buitenland.

General Motors, Ford en Fiat Chrysler Automobiles zullen de inmiddels bekende boodschap van Trump te horen krijgen: Amerika hoort op de eerste plaats te worden gezet. Witte Huis-woordvoerder Spicer zei dat Trump "uitkijkt naar de plannen van de bedrijven om meer banen te creëren in de Verenigde Staten".

Ford schrapte eerder deze maand al plannen voor de bouw van een fabriek in Mexico en zei in plaats daarvan een fabriek in de Amerikaanse staat Michigan te openen. Ook General Motors en Fiat Chrysler Automobiles gaven al aan in de VS te investeren en Mexicaanse activiteiten mogelijk geheel of gedeeltelijk naar de VS te verplaatsen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

President Trump ontbijt met autofabrikanten - Automobielmanagement.nl

President Trump ontbijt met autofabrikanten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vanmorgen een ontbijtafspraak met de bestuursvoorzitters van de drie grote Amerikaanse autofabrikanten.

In zijn verkiezingscampagne haalde Trump eerder fel uit naar met name Ford wegens het produceren van auto’s in het buitenland.

General Motors, Ford en Fiat Chrysler Automobiles zullen de inmiddels bekende boodschap van Trump te horen krijgen: Amerika hoort op de eerste plaats te worden gezet. Witte Huis-woordvoerder Spicer zei dat Trump "uitkijkt naar de plannen van de bedrijven om meer banen te creëren in de Verenigde Staten".

Ford schrapte eerder deze maand al plannen voor de bouw van een fabriek in Mexico en zei in plaats daarvan een fabriek in de Amerikaanse staat Michigan te openen. Ook General Motors en Fiat Chrysler Automobiles gaven al aan in de VS te investeren en Mexicaanse activiteiten mogelijk geheel of gedeeltelijk naar de VS te verplaatsen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding