Het aantal verkochte personenautobanden in de vervangingsmarkt steeg met 2% tot bijna 206,7 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de groei 4% tot bijna 47 miljoen banden. In het segment original equipment steeg het aantal verkochte banden met 3% tot 86,1 miljoen. Dit segment volgde hiermee de groei van het aantal verkochte nieuwe auto’s. Het aantal zomer- en winterbanden groeide beide met 1%.

De verkopen van truckbanden lieten een groei zien. Het aantal verkochte vervangingsbanden groeide met 3% tot 9,8 miljoen Het vierde kwartaal piekte met een groei van 7%. Het aantal verkochte OE-banden steeg met 1% tot 5,7 miljoen.

De verkopen van banden voor motoren en scooters groeide met 4% tot 9 miljoen. Het aantal verkochte landbouwbanden daalde met 6% tot 1,4 miljoen banden en zette daarmee de dalende trend voort.
"Alles bij elkaar zijn de resultaten van 2016 in lijn met de verwachtingen", aldus ETRMA-secretaris Fazilet Cinaralp. "Het is lastig om voor 2017 een groei te voorspellen vanwege de voortdurende groei van importbanden."