Europese bandenverkopen laten groei zien

De Europese bandenmarkt heeft in 2016 een groei laten zien. Dit blijkt uit de zojuist gepubliceerde cijfers van de ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association).

Opfrisbeurt voor energielabel autobanden

Het aantal verkochte personenautobanden in de vervangingsmarkt steeg met 2% tot bijna 206,7 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de groei 4% tot bijna 47 miljoen banden. In het segment original equipment steeg het aantal verkochte banden met 3% tot 86,1 miljoen. Dit segment volgde hiermee de groei van het aantal verkochte nieuwe auto’s. Het aantal zomer- en winterbanden groeide beide met 1%.

De verkopen van truckbanden lieten een groei zien. Het aantal verkochte vervangingsbanden groeide met 3% tot 9,8 miljoen Het vierde kwartaal piekte met een groei van 7%. Het aantal verkochte OE-banden steeg met 1% tot 5,7 miljoen.

De verkopen van banden voor motoren en scooters groeide met 4% tot 9 miljoen. Het aantal verkochte landbouwbanden daalde met 6% tot 1,4 miljoen banden en zette daarmee de dalende trend voort.
"Alles bij elkaar zijn de resultaten van 2016 in lijn met de verwachtingen", aldus ETRMA-secretaris Fazilet Cinaralp. "Het is lastig om voor 2017 een groei te voorspellen vanwege de voortdurende groei van importbanden."

Europese bandenverkopen laten groei zien - Automobielmanagement.nl

Europese bandenverkopen laten groei zien

De Europese bandenmarkt heeft in 2016 een groei laten zien. Dit blijkt uit de zojuist gepubliceerde cijfers van de ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association).

Opfrisbeurt voor energielabel autobanden

Het aantal verkochte personenautobanden in de vervangingsmarkt steeg met 2% tot bijna 206,7 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de groei 4% tot bijna 47 miljoen banden. In het segment original equipment steeg het aantal verkochte banden met 3% tot 86,1 miljoen. Dit segment volgde hiermee de groei van het aantal verkochte nieuwe auto’s. Het aantal zomer- en winterbanden groeide beide met 1%.

De verkopen van truckbanden lieten een groei zien. Het aantal verkochte vervangingsbanden groeide met 3% tot 9,8 miljoen Het vierde kwartaal piekte met een groei van 7%. Het aantal verkochte OE-banden steeg met 1% tot 5,7 miljoen.

De verkopen van banden voor motoren en scooters groeide met 4% tot 9 miljoen. Het aantal verkochte landbouwbanden daalde met 6% tot 1,4 miljoen banden en zette daarmee de dalende trend voort.
"Alles bij elkaar zijn de resultaten van 2016 in lijn met de verwachtingen", aldus ETRMA-secretaris Fazilet Cinaralp. "Het is lastig om voor 2017 een groei te voorspellen vanwege de voortdurende groei van importbanden."