Dat betekent dat de oud-rechter en oud-politica bijna een miljoen euro per maand heeft verdiend voor haar pogingen om VW na dieselgate weer ethisch verantwoord te laten werken.

Geen enkel probleem

Hohmann-Dennhardt, die opstapte wegens meningsverschillen over haar rol en taak, vindt die beloning zelf geen enkel probleem. "Dat een arbeidscontract wordt nagekomen, is een volstrekt normale zaak," verklaarde ze tegenover de Süddeutschen Zeitung. Omdat ze in januari 2016 was aangenomen op een contract voor drie jaar kan de integriteitsmanager volgens deze krant aanspraak maken op twee volledige jaarsalarissen. Daarin is ook de vergoeding begrepen die Hohmann-Dennhardt heeft bedongen omdat ze voortijdig bij Daimler is vertrokken om Volkswagen uit de nood te helpen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding