De verkopen aan particulieren zakten met bijna vijf procent in. Bij Ford bleef de daling beperkt tot 0,7 procent met 171.186 nieuwe auto’s. Dit merk wist juist zes procent meer auto’s te verkopen aan particulieren terwijl de afzet aan fleetowners met 13 procent daalde. De scherpste daling deed zich voor bij Fiat Chrysler Automobiles dat afgelopen maand in de VS 11 procent minder auto’s verkocht.

General Motors zegt dat er nu voor 100 dagen verkopen in het netwerk zitten. GM heeft al eerder laten weten dat het een aantal Amerikaanse autofabrieken tijdelijk stil legt om vraag en aanbod beter met elkaar in evenwicht te brengen. Een Amerikaans onderzoeksbureau meldt dat er bij fabrikanten en dealers samen momenteel gemiddeld voor zo’n 90 dagen voorraad is terwijl dat in december nog slechts 62 dagen en in januari vorig jaar 77 dagen was. De voorraden zijn daarmee ook 12 procent hoger dan normaal voor deze tijd van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding