De Italiaanse fabrikant leverde 8.014 nieuwe automobielen af, dat waren er 340 meer dan een jaar eerder. Daarvan gingen er 3.610 naar Europa en het Midden-Oosten, 2.687 naar Noord-Amerika en 619 naar China. Het succes is vooral ook te danken aan de V8 modellen, met de 488 GTB en 488 Spider als topmodellen. Financieel gezien speelden een prijsverhoging tegen het eind van het jaar en de verdere personalisering van afgeleverde auto’s een positieve rol.

Verwachtingen hooggespannen

Voor 2017, het jaar dat Ferrari zijn 70e verjaardag viert, zijn de verwachtingen hooggespannen. Topman Sergio Marchionne, die die baan voorlopig ‘deelt’ met dezelfde functie bij Fiat Chrysler Automobiles, hoopt de productie met nog eens 400 stuks op te voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding